2 pkt bacon
3 ägg
3 dl röd mjölk
3 dl vetemjöl
3 dl röd mjölk igen
75 gram smör
1 nypa vaniljsocker
1 nypa salt
Ugn: 225 grader
Lägg ut det klippta baconet i en ganska stor ugnsfast form.
Sätt in i ugnen,
Smält smöret
Vispa äggen
häll 3 dl mjölk i smeten
Rör ner vetemjölet till en jämn smet.
Dofta ner salt och vaniljsocker.
Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret.
Sänk ugnen till 175 grader och ta ut baconet.
Häll smeten i formen och fördela med en stekspade eller slickepott
om det behövs.
Grädda i 30 minuter.
Låt pannkakan vila en stund efter att du tagit ut den.
Den behöver stanna till innan du äter den.
Servera med äppelmos eller äppelsylt.
Sidan uppdaterad 2022-01-09