500 gram strimlad färsk kycklingfilé
1 msk smör
1 hackad gul lök
150 gram skivade champinjoner
2,5 dl matlagningsgrädde
150 gram färskost med vitlök eller örter
2 tärnade paprikor
3 krm salt
0,5 krm vitpeppar
2 msk hackad eller klippt färsk ört, t ex basilika eller dragon
500 gramkokt pasta
Finhacka löken, skiva champinjonerna, tärna paprikan,
hacka eller klipp den färska örten och strimla den färska kycklingfilén.
När du gör kycklingen så kokar du samtidigt pastan parallellt så att den blir klar samtidigt med kycklingen.
Bryn kycklingstrimlorna i en stor stekpanna,
använd hälften av smöret då du bryner.
Salta och peppra kycklingstrimlorna lite.
När det ärklart tar du upp dem på ett fat.
Fräs löken och champinjonerna med resten av smöret i stekpannan
utan att de tar färg.
Tillsätt grädde och färskost.
Värm tills osten smälter.
Tillsätt de brynta kycklingstrimlorna samt den tärnade paprikan
och den hackade/klippta färska örten.
Låt allt stå och puttra ett par minuter.
Smaka av med salt, peppar och örtkrydda.
Lägg upp den nykokta pastan på varma tallrikar och fördela kycklingsåsen ovanpå.
Sidan uppdaterad 2022-01-09