400 g köttfärs
1 gul lök
1 grön paprika
4-5 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl spaghetti
1 litet knippe finhackad persilja
Olja till stekning
Ca 1,2 l vatten
Salt och peppar
Strimla paprika och lök (ej för tunt).
Hetta upp olja, och stek köttfärsen tills den får färg.
Vänd i tomatpuré och stek lite till.
Vänd sedan i lök, paprika, paprikapulver och stek i 2-3 minuter.
Häll över hett vatten.
Smula i buljong.
Låt soppan koka under lock i 15-20 minuter.
Bryt spaghettin i mindre bitar, och tillsätt den i soppan och sjud långsamt tills pastan mjuknar.
Vänd slutligen i persiljan och servera.
Pressa gärna i citron vid servering.
Sidan uppdaterad 2022-01-09